Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2007 09:42 - Стара планина Холд с неконсолидирана печалба от 1,33 млн. лв. към 30 юни
Автор: sphold1 Категория: Бизнес   
Прочетен: 421 Коментари: 0 Гласове:
0



Стара планина Холд отчита неконсолидирана печалба от 1,33 млн. лв. за шестмесечието спрямо 580 хил. лв. за съответния период на миналата година. Това показват данните от отчета на компанията, представен от БФБ-София.

Приходите на холдинговото дружество нарастват близо два пъти на годишна база до 1,54 млн. лв. От тях най-голям дял заемат приходите от дивиденти (859 хил. лв.), приходите от операции с финансови инструменти възлизат на 667 хил. лв., а тези от лихви са на стойност 18 хил. лв. Общите разходи за дейността на холдинга са в размер на 214 хил. лв. в сравнение със 199 хил. лв. година по-рано.

От допълненията към финансовия отчет става ясно, че основната част от приходите от операции с финансови инструменти са реализирани от продажбата на цялото дялово участие на холдинга в Хайдушки поляни ЕООД – Пловдив, което се занимава с изграждане на малки електрически централи и продажба на електроенергия. Цената на сделката е 582 хил. лв.

Постъпления са реализирани от продажбата на 3 000 акции на Вамо АД в резултат на прието търгово предложение. По сметката на Стара планина Холд след продажбата са постъпили 105 хил. лв., а печалбата от сделката е в размер на 84 хил. лв.

Неконсолидираните активи на холдинга възлизат на 25,89 млн. лв., от които 23,25 млн. лв. е балансовата стойност на инвестициите в дъщерни и асоциирани предприятия. Към 30 юни холдингът притежава дялово участие в капитала на пет дъщерни (ХЕС АД, Славяна АД, Фазан АД, Елхим Искра АД и СПХ Транс ООД) и пет асоциирани предприятия (М+С Хидравлик АД, Пътстройинженеринг АД, Българска роза АД, Птици и птичи продукти АД, Форсан България ООД), а също и 5% от Лизингова компания АД.

Основният капитал на Стара планина Холд към края на шестмесечието е 1,75 млн. лв., но по-рано този месец Софийският градски съд вписа увеличението до 21 млн. лв., осъществено със собствени средства на дружеството. То бе гласувано от акционерите на 15 юни. Собственият капитал към 30 юни възлиза на 25,13 млн. лв.

От началото на днешната търговска сесия до момента по позицията бяха прехвърлени 686 лота, при което средната им цена се повиши с 0,92% до 7,70 лв.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

Архив